Hesther le Grand

 

Bevlogen relatietherapeut expert

 

Contact is de sleutel! Het leggen, herstellen, verbreken of niet kunnen krijgen ervan met voor jou belangrijke anderen heeft diepe impact. In mijn werk als coach, trainer en relatietherapeut is dat al twintig jaar steeds opnieuw een conclusie waar ik niet omheen kan. Ik ben me daarop dan ook steeds meer gaan focussen.

 

In het geven van relatietherapie heb ik uiteindelijk mijn bestemming gevonden. Want waar is contact meer van levensbelang dan in een liefdesrelatie? Uit eigen ervaring en talloze gesprekken met klanten weet ik hoe ontwrichtend het kan werken als je het contact verliest met je geliefde. Niet omdat je elkaar niet ziet, maar omdat je de ander niet echt meer kunt bereiken.

 

In mijn opleiding tot relatietherapeut bij het Instituut voor Transformatie Psychologie – ITP heb ik al die ervaringen kunnen bundelen en omzetten in het meest waardevolle gereedschap dat ik in mijn koffer heb: instrumenten om partners, die elkaar dreigen te verliezen, uit te rusten met de middelen om elkaar weer te kunnen bereiken.

 

Hoe ik dat doe? Ik maak gebruik van een aantal kaders. Onder anderen Emotionally Focused Therapy (Dr. Sue Johnson), The Psychologie of Selves (Hal en Sidra Stone) en opstellingen. Daarnaast zet ik vooral in wie ik ben:

 

  • onbevooroordeeld – ik zie jullie en ben er voor allebei
  • echt en open – ik ben aanwezig als mezelf en reageer ook vanuit daar
  • creatief – ik denk breed, vind niets gek
  • empatisch – ik luister, voel en probeer te begrijpen
  • geduldig – ik neem tijd waar tijd nodig is, zonder het doel uit het oog te verliezen

 

Ik ben geworden wie ik ben door een flinke dosis levenservaring, door het 15 jaar geven van coaching, training, leiding en begeleiding in allerlei verschillende rollen. Daarnaast door mijn opleiding tot creatief therapeut (Hogeschool Utrecht), professioneel coach (Hanze Connect) en beoefenaar van Voice Dialogue (Het Balkon, ITP).

 

Ook mijn eigen relatie, inmiddels al 19 van mijn 40 jaar, is een belangrijke bron. De creativiteit, die ik ook al even aanstipte voed ik dagelijks met theater, zang, dans, dingen maken en zoveel mogelijk lezen.

 

In relatietherapie bij Hesther?

Mail je interesse naar info@inrelatietherapie.nl of bel 0597 – 331526.

 

AAA

Call Now Button
MENU