Hesther le Grand

 

Bevlogen relatietherapeut

Contact is de sleutel. Het leggen, herstellen , verbreken of niet kunnen krijgen ervan met voor jou belangrijke anderen heeft diepe impact. In mijn werk als coach, trainer en therapeut is dat al meer dan twintig jaar steeds opnieuw een conclusie waar ik niet omheen kan. Ik ben me daarop dan ook steeds meer gaan focussen. In het geven van relatietherapie heb ik uiteindelijk mijn bestemming gevonden. Want waar is contact meer van levensbelang dan in een liefdesrelatie?

 

Ervaring

Uit eigen ervaring en talloze gesprekken met klanten weet ik hoe ontwrichtend het kan werken als je het contact verliest met je geliefde. Niet omdat je elkaar niet ziet, maar omdat je de ander niet echt meer kunt bereiken.
In mijn opleiding tot relatietherapeut heb ik al die ervaringen kunnen bundelen en omzetten in het meest waardevolle gereedschap dat ik in mijn koffer heb: Instrumenten om partners, die elkaar dreigen te verliezen, uit te rusten met de middelen om elkaar weer te kunnen bereiken.

Hoe ik dat doe? Ik maak gebruik van een aantal kaders. Onder anderen:

  • Emotionally Focused Therapy (Sue Johnson)
  • The Psychology of Selves (Hal en Sidra Stone)
  • Oplossingsgericht Werken
  • Geweldloze Communicatie

 

Daarnaast zet ik vooral in wie ik ben:

  • onbevooroordeeld (ik zie jullie- en ben er voor allebei)
  • echt en open (ik ben aanwezig als mezelf en reageer ook vanuit daar)
  • creatief (ik denk breed, vind niets gek)
  • empathisch (ik luister, voel en probeer te begrijpen)
  • geduldig (ik neem tijd waar tijd nodig is, zonder het doel uit het oog te verliezen)

 

Mijn levensvisie en werkwijze hebben vorm gekregen door flinke bak levenservaring, door het al meer dan twintig jaar geven van therapie, coaching, training, leiding en begeleiding in allerlei verschillende rollen, waarvan inmiddels alweer vijf jaar als zelfstandig therapeut, trainer en coach. Daarnaast door mijn opleiding tot creatief therapeut (Hogeschool Utrecht), professioneel coach (Hanze Connect) en beoefenaar en opleider in Voice Dialogue (Het Balkon, ITP).

Ook mijn eigen relatie met Niels (in 2020 al 22 van mijn 44 jaar) is een belangrijke bron. De creativiteit, die ik ook al even aanstipte voed ik dagelijks met theater, zang, dans, dingen maken en zoveel mogelijk lezen.

 

De wierde van Oostum

Tot slot neemt mijn leefomgeving een belangrijke plek in in wat ik doe en wie ik ben. De wierde van Oostum, waarop het huis staat waarin ik met Niels woon en mijn praktijkruimte heb, is een plek uit duizenden. Op minder dan tien kilometer van de stad Groningen wonen en werken we in volledige vrijheid en ruimte. Waar ik ook kijk kan ik van hier uit de horizon zien. Dat geeft rust om stil te staan bij jezelf en elkaar. Ik ondervind het iedere dag en krijg het terug van bijna iedereen die deze plek bezoekt. Wees welkom!

 

Oostum – Groningen 

 

Overnachtingsmogelijkheden

Hieronder treffen jullie enkele sfeervolle overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van Oostum aan:

 

Relatie Retraite op Schiermonnikoog

Het is tevens mogelijk om met Hesther op Schiermonnikoog te werken. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

 

Heerlijk Schiermonnikoog

 

Call Now Button
MENU