Relatiecoach Rotterdam 

 
Relatiecoaching gaat over de mogelijkheden voor partners om samen gelukkig te worden.
 

Zijn jullie op zoek naar een relatiecoach in Rotterdam? Dan moeten we jullie helaas teleurstellen. Onze praktijk is niet gevestigd in Rotterdam, maar wij ondersteunen koppels uit heel Nederland in onze meerdaagse programma’s, bijvoorbeeld onze Driedaagse Relatie retraite en Relatieweek Schiermonnikoog. Wij bieden diverse diensten op meerdere locaties, zodat we jullie altijd op een juiste wijze kunnen helpen naar een liefdevolle relatie.

 

Het is belangrijk om te beseffen dat een relatiecoach ander werk doet dan een relatietherapeut. Als jullie relatie beschadigd is en deze ‘gerepareerd’ dient te worden, dan werken wij als relatietherapeut. Indien jullie relatie in de basis goed is en jullie graag je relatie verdiepen, dan zetten we de bril van relatiecoach op.

 

Als je erg ongelukkig bent met je relatie of huwelijk, kunnen er gedachten in je opkomen over uit elkaar gaan of scheiding. Die gedachten kunnen erg deprimerend en verwarrend zijn. Je bent op zoek naar een uitweg, maar weet soms niet meer hoe jullie er samen uit moeten komen. Een relatiecoach kan dan steun én oplossing bieden.

 

Relatiecoaching

Een relatiecoach richt zich vooral op het effectief leren gebruik maken van jullie vermogens en kwaliteiten en minder op vervelende gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Spelen deze gebeurtenissen nog steeds een grote rol  in jullie relatie, dan adviseren we jullie om voor relatietherapie te kiezen.

 

Wanneer een relatiecoach?

Relatiecoaching is een goed en kortdurend alternatief ten opzichte van relatietherapie. Het vertrekpunt ligt bij de inbreng van de partners. Er is van te voren vaak al gesproken over wat er ter sprake zal komen bij de relatiecoach. De sessies hebben een gestructureerde aanpak, rondom een aantal kernvragen, zodat de partners snel to-the-point komen. In ongeveer 4 gesprekken is dan vaak de hulpvraag aangepakt en een oplossing heeft zich aangediend. Mocht er daarna toch nog behoefte zijn om op diepere lagen in te gaan, dan is dit met het gedane voorwerk in de relatiecoaching een ‘gemakkelijke’ stap.
 
Een relatiecoach treedt niet op als relatietherapeut maar bemiddelt en faciliteert bij gesprekken tussen partners over hun relatie en alles wat daarbij komt kijken. De relatiecoach zorgt er dus voor dat de gesprekken tussen de twee partners zo gevoerd worden dat zij voor allebei effect hebben. Soms ligt het nut uiteindelijk heel ergens anders dan iedereen van te voren in gedachten had. Relatiecoaching gaat over de mogelijkheden voor partners om samen gelukkig te worden.
 

Waar let een relatiecoach vooral op?

De relatiecoach is er voor de meer praktische vragen. De meer oplossingsgerichte insteek. Het verschil met relatietherapie is dat therapie zich juist kenmerkt door een procesgerichte begeleiding. Ook wordt er met de dieperliggende hechtingsbehoeften gewerkt.
 
Bij relatiecoaching gaan wij er vanuit dat jullie zelf al een aantal essentiële zaken besproken hebben en dat er een derde nodig is om jullie op het juiste spoor te krijgen. Het doel is om de terugkomende patronen voor ogen te krijgen en aan te pakken. Er kan op verschillende facetten coaching gegeven worden. De ene keer ligt de focus meer op het gebied van de intimiteit en seksualiteit. Een andere keer meer op het vlak van de communicatie of over afspraken binnen de relatie.
 
AAA
 

Ook: Hulp bij een scheiding

Ook in een scheidingsproces kan de relatiecoach van grote betekenis zijn. Het gaat er dan niet om dat de scheiding niet doorgaat, maar dat er minder haat en pijn achterblijft. Wij kunnen jullie helpen bij het afscheid van elkaar en bij het vinden van innerlijke rust in hoe je terug kijkt en innerlijke kracht in hoe je vooruit blijft kijken.
 

Wat levert relatiecoaching jullie op?

Voor een blijvend resultaat zijn er vaak vier tot acht gesprekken nodig. Na deze gesprekken:
 
  Begrijpen jullie elkaar beter.
  Ervaren jullie meer verbondenheid en intimiteit.
  Zijn jullie bewuster van jullie kwetsbaarheden en hoe deze te communiceren.
  Kennen jullie beter elkaars gevoeligheden en weten jullie hoe hier mee om te gaan.
  Weten jullie beter hoe je elkaar op een leuke manier kunt uitdagen en prikkelen.
  Hebben jullie handvatten en concrete kennis hoe jullie je liefde voor elkaar blijvend kunnen versterken.
 

Op zoek naar een relatiecoach in Rotterdam?

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek mail of bel 0597 – 331526.

Investeer in jullie relatie, het mooiste cadeau dat jullie elkaar kunnen geven!

Contact opnemen
Call Now Button
MENU