Relatietherapeut

 

De verbondenheid met elkaar kwijtgeraakt en bang elkaar te verliezen als deze situatie zo doorgaat?

 

Een relatietherapeut kan helpen deze situatie te doorbreken. Wij, Ruud & Hilde, hebben ons volledig gespecialiseerd als relatietherapeut en hebben diverse programma’s ontwikkeld om koppels te helpen groeien naar een liefde- en passievolle relatie.

 

De problemen

Voor de meeste koppels is het een grote stap om te besluiten de hulp van een relatietherapeut in te roepen. Heel begrijpelijk, we lossen toch graag eerst onze eigen problemen op. In de praktijk blijkt vaak dat koppels echter te lang wachten met het vragen om deze hulp. Ze gaan hiertoe pas over op het moment dat er een relatiecrisis ontstaat.

 

Wijzen

 

Wij zien vaak dat koppels door één of meerdere van de volgende oorzaken de hulp van een relatietherapeut inroepen:

  • De frustratie is bij beiden of één van de partners zo hoog opgelopen dat de bom is gebarsten.
  • Er is geen passie meer in de relatie, de partners leven als broer en zus.
  • Eén van de partners blijkt vreemd te zijn gegaan.
  • De voortdurende verwijten over en weer hebben tot grote vermoeidheid geleid.
  • Eén van de partners is depressief geraakt door de problemen en gemis aan verbinding.
  • De angst elkaar te verliezen is enorm geworden, er ontstaat paniek.
  • De partners geloven er niet echt meer in, maar willen er alles aan doen hun relatie te redden. De relatietherapeut is hun laatste strohalm.
  • Partners weten niet of ze nog wel verder met elkaar willen. Met behulp van de relatietherapeut kan dan uitgezocht worden of er nog een opening is om samen verder te gaan.

 

De oplossing

Het belangrijkste wat partners dienen te leren is het delen van hun dieperliggende gevoelens met elkaar. Het niet delen of niet op de juiste manier delen van deze gevoelens is de angel in nagenoeg alle relatieproblemen. Elkaar verwijten maken of je terug te trekken leidt tot misverstanden en verwijdering.

 

Door oprecht je diepste gevoelens van onzekerheid, verdriet, angst, schuld en schaamte met elkaar te delen ontstaat er een diepe emotionele verbinding met elkaar. Wij helpen jullie met compassie bij dit proces!

 

AAA

 

De resultaten

Doorgaans zijn er zes tot vijftien gesprekken met een relatietherapeut nodig voor een duurzaam resultaat. Na deze gesprekken:

  Begrijpen jullie elkaar beter.
  Heerst er weer rust in jullie relatie.
  Voelen jullie je weer veilig en geborgen bij elkaar.
  Durven (en willen) jullie weer intiem met elkaar te zijn.
  Kunnen jullie van elkaar houden, zonder jezelf te verliezen.

 

We willen de dingen niet mooiere maken dan ze zijn. Soms blijkt tijdens de relatietherapie dat partners niet meer samen verder willen met elkaar. Door de gesprekken zijn de meeste partners dan wel in staat om met respect uit elkaar gaan en goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de kinderen, de financiën en het huis.

 

Reactie van een koppel

“De relatietherapie heeft ons het duwtje gegeven dat we nodig hadden. We zien nu ook weer de leuke kanten van elkaar. Praten over gevoelens is echt heel belangrijk, wij hebben te lang langs elkaar heen geleefd. Denkende dat de ander het wel begreep, nou dus niet. We komen er nu wel, we zijn op de goede weg. Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie inzet, echt ’t was een topweekend!”
Dikke knuffel! Joep & Linda uit Lisse

 

Relatietherapeut inschakelen?

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek mail of bel 0597 – 331526.

Investeer in jullie relatie, het mooiste cadeau dat jullie elkaar kunnen geven!

Contact opnemen
Call Now Button
MENU