Concreet stappenplan

 

In 10 stappen groeien naar een liefde- en passievolle relatie!

 

Willen jullie onder deskundige begeleiding werken aan jullie relatieproblemen? Werk dan met ons stapsgewijs aan rust, veiligheid en verbondenheid in jullie relatie.

Deze stappen zijn gebaseerd op het Voice Dialogue Relatiemodel van Hal & Sidra Stone en het EFT Relatietherapie-model van Dr. Sue Johnson. Veel mensen kennen haar boek ‘Houd me vast’. EFT Relatietherapie staat overigens voor: Emotionally Focused Couple Therapy.

 

Stap 1

De eerste stap zetten jullie door over de drempel te stappen en hulp te aanvaarden.

 

Stap 2

Na jullie getoonde interesse spreken we jullie graag telefonisch en inventariseren we de knelpunten. Verder beoordelen we of er een ‘klik’ is  tussen jullie en ons, een absolute voorwaarde om jullie goed te kunnen helpen. Stellen die zich aanmelden voelen daarna vaak al enige rust, de relatietherapie in het vooruitzicht biedt houvast.

 

Stap 3

In het eerste gesprek onderzoeken we met jullie de oorzaken van jullie relatieproblemen. Wanneer zijn ze ontstaan? Wat zijn de invloeden van de midlifejaren op jullie zelf en op elkaar? Wat is, eventueel, de invloed van de andere gezinsleden op jullie relatie?

 

Stap 4

Vastgeroeste patronen opsporen en leren herkennen; vanaf welk moment reageerden wij ineens negatiever op elkaar? Wat deed ik en wat deed mijn partner vervolgens en hoe reageerde ik daar weer op?

 

Ruzie

 

Stap 5

Pijnplekken opsporen. Welke kwetsbaarheid, zoals boosheid, pijn of verdriet, zit onder ons gedrag? Want gevoelens die ons gedrag bepalen laten we meestal niet zien. Laat staan dat we ons bewust zijn van deze gevoelens.

 

Stap 6

Verantwoording nemen voor jouw rol in jullie verslechterde relatie. Wat doe ik waardoor de relatie niet soepel verloopt? Vaak zijn we geneigd de ander de schuld te geven, waardoor we in een soort van slachtofferrol terecht komen. Stel dat je het gevoel hebt dat je partner steeds bepaalt wat er gebeurt, dan zegt dat over jou dat jij jouw grenzen niet duidelijk genoeg hebt aangegeven…

 

Stap 7

Empathie en verbondenheid ontwikkelen. Voor de ‘gekwetste’ partner is het belangrijk om te zien dat de ‘kwetsende’ partner de pijn aanvoelt die hij of zij de ander heeft aangedaan. Hierdoor ontstaat openheid en begrip voor elkaar, waardoor de liefde weer kan beginnen te stromen.

 

Stap 8

Berouw tonen & vergeven. Oude koeien blijken vaak nog springlevend te zijn. Pijnlijke gebeurtenissen, relatietrauma’s genoemd, die nog een belemmerende rol spelen in de relatie worden gezamenlijk verwerkt. ‘Fouten’ toegeven en oprecht spijt tonen, maken de weg vrij voor de ander om te kunnen vergeven.

 

Stap 9

Doordat jullie weer open en eerlijk naar elkaar zijn, komt er meer vertrouwen en intimiteit in jullie relatie. De band die jullie nu hebben opgebouwd, kunnen jullie versterken door lichamelijk contact, zoals aanrakingen en seks. Emotionele verbondenheid leidt tot geweldige seks en andersom.

 

Passie 1

 

Stap 10

Het opgebouwde resultaat vasthouden! Natuurlijk geven we jullie praktische tips, opdrachten en handvatten mee naar huis om uit de buurt van jullie valkuilen te blijven.

 

Voortgang

Afhankelijk van jullie voortgang zullen sommige stappen sneller gaan dan andere. Om bovenstaande stappen goed te doorlopen bieden wij de volgende begeleidingsmogelijkheden aan:

 

Call Now Button
MENU