Over ons

 

Open zijn naar elkaar, is het Venster naar een liefde- en passievolle relatie!

 

Wij zijn Hilde & Ruud Zuurman. Onze passie is het begeleiden van liefdes-stellen. Na enkele jaren, vanaf 2003, ons met Open Venster op een bredere doelgroep te hebben gericht, werken we sinds 2007 uitsluitend met koppels. We merkten al gauw dat de vaak complexe patronen en vicieuze cirkels, waar koppels met relatieproblemen zich in bevinden, om een specialistische aanpak vraagt.

 

De afgelopen jaren hebben we met veel succes en plezier honderden stellen begeleid naar een liefde- en passievolle relatie. Ruim 80% van de door ons begeleide koppels blijven bij elkaar en geven aan zich gelukkiger in de relatie te voelen.

Op jaarbasis geven wij ruim 1200 uur relatietherapie. Onze deelnemers typeren ons als bevlogen en bezield. Als koppel hebben jullie de keus om met één van ons of met ons beiden te werken.

 

We zijn opgeleid in o.a. transformatiepsychologie, Voice Dialogue en systemisch werken. Deze benaderingswijzen combineren we met EFT: Emotionally Focused Couple Therapy. EFT staat beschreven in het veel gelezen boek ‘Houd me vast’.

 

Hilde

Als professioneel coach en relatietherapeut, richt ik mij op individuele en relatietherapie. Ook bij individuele therapie staan ‘relatie-issues’ centraal. Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere manier van werken. Praktisch en oplossingsgericht. Ik maak mensen bewust van hun persoonlijke drijfveren en diepere gevoelens, behoeftes en verlangens.

 

Mijn diepste drijfveer is: mensen stimuleren echt contact met elkaar te maken. Werkelijk luisteren naar wat de ander bezighoudt zonder te oordelen. Daarvoor is het nodig om eerst jezelf goed te kennen. Door wie of wat raak jij geïrriteerd of gespannen … en wat zegt dat over jou?

 

Ruud

Buitengewoon geïnteresseerd ben ik in de wijze waarop we onze kracht en kwetsbaarheid kunnen integreren, waardoor ze elkaar versterken i.p.v. afzwakken. In contact zijn met onze kwetsbaarheid is namelijk de poort naar een intieme relatie. Een liefdevolle relatie leidt tot heling en is de veilige haven waarin we elkaar steunen maar ook durven uitdagen.

 

Naast het geven van relatietherapie  heb ik de afgelopen jaren diverse psychologen, therapeuten en coaches opgeleid tot relatietherapeut en tot Master op het gebied van Transformatiepsychologie & Voice Dialogue. Ik ben oud-eigenaar van het Instituut voor Transformatie Psychologie – ITP.

 

Schrijver ben ik van het boek ‘Een kus … en een knuffel!’ Over langdurige rouw en omgaan met extreem grote tegenslagen. Het boek is bij diverse onderwijsinstellingen opgenomen in de verplichte literatuurlijst aangaande de thema’s ziekte, trauma en rouw.

 

Kwaliteitsregister

Wij zijn opgenomen in het kwaliteitsregister Master of Transformational Psychology.

 

Collega Hesther le Grand

Een aantal van onze begeleidingstrajecten wordt uitgevoerd door onze ervaren collega Hesther le Grand.

 

IVDA en algemene voorwaarden

Wij werken volgens onze algemene voorwaarden en de ethische richtlijnen van het International Voice Dialogue Agreement – IVDA.

In het IVDA worden gedragsregels inzake respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit van de begeleider geregeld.

Call Now Button
MENU