Over ons

 

Open zijn naar elkaar, is het Venster naar een liefde- en passievolle relatie!

 

Wij zijn Hilde & Ruud Zuurman. Onze passie is het begeleiden van liefdes-stellen. Na enkele jaren, vanaf 2003, ons met Open Venster op een bredere doelgroep te hebben gericht, werken we sinds 2007 uitsluitend met koppels. We merkten al gauw dat de vaak complexe patronen en vicieuze cirkels, waar koppels met relatieproblemen zich in bevinden, om een specialistische aanpak vraagt.

 

De afgelopen jaren hebben we met veel succes en plezier honderden stellen begeleid naar een liefde- en passievolle relatie. Ruim 80% van de door ons begeleide koppels blijven bij elkaar en geven aan zich gelukkiger in de relatie te voelen.

Op jaarbasis geven wij ruim 1200 uur relatietherapie. Onze deelnemers typeren ons als bevlogen en bezield. Als koppel hebben jullie de keus om met één van ons of met ons beiden te werken.

 

We zijn opgeleid in transformatiepsychologie, Voice Dialogue en systemisch werken. Deze benaderingswijzen combineren we met EFT: Emotionally Focused Couple Therapy. EFT staat beschreven in het veel gelezen boek ‘Houd me vast’.

 

HildeOV11

Als professioneel coach en relatietherapeut, richt ik mij op individuele en relatietherapie. Ook bij individuele therapie staan ‘relatie-issues’ centraal. Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere manier van werken. Praktisch en oplossingsgericht. Ik maak mensen bewust van hun persoonlijke drijfveren en diepere gevoelens, behoeftes en verlangens.

 

Mijn diepste drijfveer is: mensen stimuleren echt contact met elkaar te maken. Werkelijk luisteren naar wat de ander bezighoudt zonder te oordelen. Daarvoor is het nodig om eerst jezelf goed te kennen. Door wie of wat raak jij geïrriteerd of gespannen … en wat zegt dat over jou?

 

Als jullie graag begeleid willen worden door twee therapeuten, dan werk ik samen met mijn levenspartner Ruud.

 

RuudOV12

Naast mijn werkzaamheden voor Open Venster, ben ik tevens eigenaar van het internationale Instituut voor Transformatie Psychologie – ITP. Het ITP leidt ervaren psychologen, therapeuten, coaches en trainers op tot relatietherapeut en -coach en biedt opleidingen en trainingen aan op het gebied van Transformatiepsychologie & Voice Dialogue.

 

Ik ben auteur van het boek ‘Een kus … en een knuffel!’ Over langdurige rouw en omgaan met extreem grote tegenslagen.

 

Buitengewoon geïnteresseerd ben ik in de wijze waarop we onze kracht en kwetsbaarheid kunnen integreren, waardoor ze elkaar versterken i.p.v. afzwakken. Momenteel werk ik dan ook aan het boek  ‘Bewegen tussen kracht en kwetsbaarheid’.

 

Collega Hesther le Grand

Een aantal van onze begeleidingstrajecten wordt uitgevoerd door onze ervaren collega Hesther le Grand.

 

Secretariële ondersteuning van Maria, Judith en Debbie

Om ons volledig te kunnen focussen op de inhoudelijk kant van ons werk, worden we ondersteund in alle secretariële werkzaamheden door Maria van de Water, Judith van Bilsen en Debbie Weijer.

 

IVDA en algemene voorwaarden

Wij werken volgens onze algemene voorwaarden en de ethische richtlijnen van het International Voice Dialogue Agreement – IVDA.

In het IVDA worden gedragsregels inzake respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit van de begeleider geregeld.

 

BeatBatten nieuw logoStichting BeatBatten!

Wij steunen actief de stichting BeatBatten!  Deze stichting heeft als doel te komen tot een therapie of behandeling van kinderen met de ongeneeslijke stofwisselingsziekte NCL, in Engelstalige gebieden de ‘ziekte van Batten’ genoemd.

 
MENU