Relatietherapie Retraite

 

Driedaags intensief programma. Ook wel Relatietherapie Weekend genoemd.

Belangrijk: lees ook ons corona-beleid.

 

Ruim 80% blijft bij elkaar, voelt zich gelukkiger en ervaart meer diepgang!

Proberen jullie al een tijd jullie relatieproblemen op te lossen en lukt dit maar niet? En herkennen jullie jezelf in één of meerdere van de volgende punten:

 

 • Voelen jullie je eenzaam in de relatie?
 • Zijn jullie bang elkaar kwijt te raken?
 • Is één van jullie beiden vreemd gegaan?
 • Zijn jullie verdrietig en doodmoe van de situatie?
 • En staan jullie geruime tijd in de ‘overlevingsstand’?
 • Hebben jullie veel ruzies?
 • Of leven jullie juist langs elkaar heen?
 • Jullie zien geen uitweg om uit de vicieuze cirkel te raken?
 • Is vrijen en knuffelen een opgave en doen jullie dit nauwelijks?

 

Worstelen met je relatie is niet echt wat je wilt. Liefdevol met elkaar omgaan en je geborgen voelen bij de ander is wat jullie nodig hebben om je gelukkig te voelen. Wat daarvoor nodig is, is de vaardigheid om goed over jullie gevoelens en verlangens te kunnen praten, elkaars ‘fouten’ kunnen vergeven en handvatten bezitten om uit de buurt van jullie valkuilen te blijven. Dat kunnen jullie leren in deze driedaagse Relatietherapie Retraite. Jullie gaan bouwen aan een liefdevolle relatie.

 

AA

 

Relatietherapie in een snelkookpan

Het programma is geschikt voor relaties die snel resultaat willen of zich in een crisis bevinden. Daarnaast is de Relatie Retraite uitermate geschikt voor koppels die een paar dagen uit willen combineren met het verdiepen van hun relatie. Uit de praktijk blijkt dat meerdere gesprekken in een aaneengesloten periode beduidend een beter resultaat oplevert, omdat problemen en vragen goed uitgediept kunnen worden zonder onderbrekingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 90% van onze deelnemers voor dit programma kiezen, vanwege het enorme rendement in zeer korte tijd.

 

Tijd voor jullie zelf

Doorbreek dus de dagelijkse sleur en verplichtingen en maak tijd vrij voor jullie zelf! Afstand, een andere omgeving en de blik van een neutraal opstellende therapeut, kunnen een nieuwe kijk op jullie situatie geven. Want wanneer kunnen jullie nou echt goed nadenken over jullie relatie en eigen verlangens?

 

De Relatietherapie Retraite is een intensief programma, waarin vier sessies van gemiddeld tweeënhalf uur plaatsvinden. Er blijft zo voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken, te ontspannen en te genieten van elkaar.

Doorgaans ontvangen wij, Ruud en/of Hilde, jullie ’s ochtends en ’s middags in ons sfeervolle onderkomen. In deze sessies werken we in een rustige ambiance aan de door jullie ingebrachte thema’s. Onbevooroordeeld en met compassie!  Tijdens het programma zijn er geen andere koppels aanwezig.

 

OV18

Sfeervol onderkomen

 

Voortgang

Aan het einde van het programma krijgen jullie handvatten en praktische tips mee om uit de buurt van jullie valkuilen te blijven. Vijf tot zes weken na de retraite ontvangen jullie een voortgangsgesprek van drie uur. In dit gesprek bespreken we tevens of er meer begeleiding nodig is.

 

Resultaat

Na de Relatietherapie Retraite zullen jullie:

 • Een diepere verbondenheid en meer intimiteit ervaren.
 • Betere gesprekken met elkaar kunnen voeren.
 • Thuis meer rust en ontspanning ervaren.
 • Weer kriebels voor elkaar voelen.
 • Elkaar herontdekken en meer waarderen.
 • Elkaar de ruimte gunnen om ook invulling te geven aan jullie persoonlijke verlangens.
 • Door kunnen groeien naar een liefde- en passievolle relatie!

Ruim 80% van de door ons begeleide koppels zijn na een jaar nog steeds bij elkaar en geven aan zich gelukkiger in de relatie te voelen.

 

Relatieproblemen

 

Wij willen de dingen niet mooier maken dan ze zijn. Soms is er teveel gebeurd en de liefde zover afgebrokkeld, dat tijdens de retraite blijkt dat het niet meer lukt om de verbinding te herstellen, en een relatiebreuk onvermijdelijk is. Wel zien we dan dat door de gesprekken koppels veelal op een respectvolle wijze hun relatie beëindigen, waarin ze elkaar in hun waarde laten. En hierdoor in staat zijn goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de omgang met de kinderen, de financiën en het huis.

 

De Relatietherapie Retraite is overigens ook een mooie manier om uit te zoeken of jullie überhaupt nog met elkaar verder willen. Dit vraagt van jullie beiden om met een open houding de gesprekken in te stappen en de uitkomst los te laten.

 

Jullie investering

Jullie investering voor de Relatietherapie Retraite met één therapeut bedraagt € 1497,-. Dit bedrag is exclusief 21% btw. Hiervoor ontvangen jullie dus vijf gesprekken, in totaal 13 uur therapie. En een telefonisch intakegesprek.

Om een optimaal evenwicht te bewerkstelligen is het mogelijk om te werken met twee begeleiders, een mannelijke en een vrouwelijke therapeut. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden en bijzonderheden.

 

Na aanmelding ontvangen jullie een factuur. Zodra deze is voldaan, is jullie inschrijving definitief. Tot één maand voor aanvang van de retraite kunnen jullie kosteloos annuleren. Mocht de retraite wegens overmacht niet door kunnen gaan, dan plannen we in goed overleg een nieuwe datum.

 

Als jullie een eigen onderneming voeren en de relatieproblemen een negatieve invloed op jullie bedrijf hebben, dan kunnen we op de factuur jullie bedrijfsnaam vermelden.

 

Eerstvolgende mogelijkheden

De eerstvolgende mogelijkheden waarop wij kunnen:

 • 1, 2 en 3 oktober met Hesther
 • 15, 16 en 17 oktober Hilde 
 • 21, 22 en 23 oktober met Ruud

Een dag eerder of later starten is soms mogelijk. In overleg zijn er andere mogelijkheden.

 

Verblijf

In de omgeving van Beerta zijn er diverse leuke overnachtingsmogelijkheden. Van een gezellige B&B tot aan het beste wellness- en kuurresort van Nederland, uitgeroepen door World Travel Awards. Op deze manier kunnen jullie je verblijf naar eigen voorkeur inrichten.

Groningen verrast daarnaast veel mensen op het gebied van kunst, cultuur, eten, recreatie en andere ontspanningsmogelijkheden.

 

puravidaheader (1)

 

Even uitwaaien op de fiets

In de nabije omgeving zijn er leuke wandel- en fietsroutes. Wij hebben twee mooie fietsen waar jullie gebruik van kunnen maken om de omgeving te verkennen of om even lekker uit te waaien tussen de sessies.

 

Reacties van deelnemers

 • De Relatietherapie Retraite was voor ons een openbaring. Samen, zonder de kinderen, een aantal dagen achtereen stilstaan bij onze relatie was voor ons allebei zo verhelderend. We wilden elkaar niet kwetsen, maar het gebeurde toch al die jaren. Het samen delen van onze pijnlijke gevoelens in de gesprekken heeft onze relatie gered. Voor aanvang van de retraite leek ons huwelijk één grote knoop van onduidelijkheden. Hilde, je hebt ons ontzettend goed geholpen de knoop te ontwarren. Bedankt voor je gastvrijheid, heerlijke gevoel voor humor en vermogen dingen niet te veroordelen. – Cor en Paula uit Veendam

 

 • Met de hulp van Ruud en Hilde waren we in staat  om onze persoonlijke pijn en sores even te parkeren en ons even helemaal open te stellen voor elkaar. En toen ons dat lukte konden we om beurten de pijn, verdriet en machteloosheid van elkaar zien wat tot enorm veel wederzijds begrip leidde. En door dat begrip wilden we meer weten van elkaar, in plaats van het in te vullen. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en onze relatie is veel volwassener geworden, de tijden dat we kinderlijk ruzie konden maken liggen gelukkig ver achter ons. – Albert en Carolien uit Ruurlo

 

 • In een prettige en vooral veilige setting hebben we onder begeleiding van Ruud en Hilde een fijn evenwicht kunnen vinden in onze, in veel opzichten, bijzondere drie-relatie. Marjan en Dick hebben bij Ruud ook nog een Individuele Retraite gevolgd waardoor er veel is helder geworden en opgeruimd. We kijken dankbaar terug op de intieme en mooie gesprekken. – Marjan, Joke en Dick uit Groningen.

 

Lees de reacties van meerdere stellen.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig of de Relatietherapie Retraite aansluit bij jullie vraag of probleem? Bel 0597 – 331526 of mail ons gerust voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek. We staan jullie graag te woord.

Meer over dit programma
Call Now Button
MENU