Reacties van deelnemers 

 

“Echt, het was een top-weekend!”

            

 

We hadden er buikpijn van om jullie te gaan ontmoeten. Er zou vast in deze sessies iemand schuldig bevonden en vervolgens veroordeeld worden….. Maar in werkelijkheid zaten daar twee vriendelijke mensen erg betrokken mee te kijken en luisteren naar wat er steeds tussen ons gebeurde…


P&M uit Leek


 

Na de gesprekken voelen we eindelijk weer de liefde stromen! Het is weer gezellig samen, ook met de kinderen. We kunnen ons zo nu en dan terugtrekken zonder dat de ander zich afgewezen voelt. Omdat het nu veiliger voelt om ons kwetsbaar aan elkaar te tonen, zijn we in staat om in gesprek te blijven zonder opnieuw in de negatieve spiraal van verwijten te raken. Dit is al een hele opluchting waar we echt mee verder kunnen. De hele investering is werkelijk peanuts vergeleken bij wat het ons heeft opgeleverd!


M & D Naarden


 

Zonder verwachting maar met een twijfel over wel of niet scheiden zijn we aan dit weekend begonnen. Kan Hilde ons de antwoorden geven waar we naar op zoek zijn? Al snel kwamen we erachter dat we naar onszelf moesten luisteren, naar onze innerlijke stem die ver naar de achtergrond was verdwenen. Contact maken met die innerlijke stem, zodat er duidelijkheid ontstaat en we geen oplossingen van anderen verwachten. Wat verhelderend was dit voor ons! Hilde kon ons de antwoorden niet geven, maar heeft ons wel met duidelijke stappen begeleid in de zoektocht naar die innerlijke stem en met succes! We hebben gevoeld dat de beslissing om uit elkaar te gaan de juiste voor ons is. Wat geeft dit een rust zeg… We staan er nu beiden heel krachtig in om alles, ook voor de kinderen, heel goed te gaan regelen samen. Door dit weekend en de heldere blik van Hilde kunnen wij de hele wereld aan en blijven wij vrienden voor het leven. Bedankt!

 

Joris & Maud, Uden


 

Na twee relatiegesprekken kwam ik erachter dat ik wel degelijk in een zware midlife transition zat. Een midlifecrisis wil ik het niet noemen, maar ik vluchtte wel voor mijn gevoelens. Ik had het gevoel dat ik maar weinig had bereikt in mijn leven. De problemen in onze relatie kwamen met name door mijn onvrede. Ik ben echt ontzettend blij dat Ruud dit doorzag. Daarna heb ik in een aantal Voice Dialogue gesprekken mijn teleurstellingen kunnen verwerken. Wat erg fijn was dat aan het einde van het traject mijn man er ook weer bij werd betrokken. Ik had hem jarenlang van allerlei dingen de schuld gegeven. In het laatste gesprek heb ik hem om vergeving gevraagd. Dat was heftig voor ons beiden, maar heel helend.


Harm en Tess


 

Wat kunnen een aantal gesprekken ons nou helpen, dachten mijn vrouw en ik nog. Nou, dus veel, met allemaal nieuwe inzichten en bijzondere ervaringen! Tevens was het hard werken. Jullie directe, empathische en confronterende manier van werken, hebben snel tot de kern geleid. Vanaf de eerste sessie konden we onze emoties al laten gaan. Daardoor waren de gesprekken ook heel liefdevol en zeer de moeite waard. Natuurlijk is dit pas het begin van het leren knokken voor onze relatie. Thuis kunnen we verder met de tools die we van jullie hebben gekregen. We zien elkaar als gelijkwaardige partners en weer toekomst in onze relatie, samen met de kinderen.


Liefs B&L uit Den Bosch 


 

Ondanks dat ik me nog erg verdrietig voel, zijn mijn vrouw en ik heel tevreden over hoe wij samen bij jullie onze relatie hebben kunnen afsluiten. Het was goed om onze gekwetste gevoelens uit te spreken. Door onze ruzies was er een nog grotere kloof tussen ons ontstaan. Het respect voor elkaar was ver te zoeken en we werkten elkaar alleen maar tegen. We hebben herinneringen opgehaald, samen gehuild en gelachen…. Nu kunnen we als volwassenen met elkaar bespreken hoe we de scheiding verder gaan regelen.


H en V Schiedam   


 

De sessies hebben ons meer gebracht dan we durfden hopen. Jullie heldere uitleg tussendoor leverde ons nieuwe inzichten op. Het was wel heftig om samen zo aan onze relatie te werken. Open en eerlijk zijn naar elkaar en onze pijnpunten met elkaar delen, hebben ervoor gezorgd dat we dichter bij elkaar zijn gekomen. Het is veel intiemer tussen ons. Het is fijn dat we nu regelmatig bij jullie terug komen voor een ‘onderhoudsgesprek’. Op deze manier stappen we niet zo snel in onze valkuilen, blijven we scherp en krijgen we feedback over onze communicatie.


C en G Groningen


 

De retraite heeft ons het duwtje gegeven dat we nodig hadden. We zien nu ook weer de leuke kanten van elkaar. Praten over gevoelens is echt heel belangrijk, wij hebben te lang langs elkaar heen geleefd. Denkende dat de ander het wel begreep, nou dus niet. We komen er nu wel, we zijn op de goede weg. Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie inzet, echt ‘t was een topweekend!


Dikke knuffel, Joep en Linda uit Lisse


 

Tijdens ons derde gesprek heeft mijn partner defintief aangegeven niet samen verder te willen. Ze wilde dit eigenlijk al heel lang, maar durfde de knoop niet door te hakken. Ik voelde me in het begin verlaten en verraden, spijt dat we de Relatietherapie Retraite waren ingegaan. Ik wilde mijn partner niet kwijt. Door een aantal individuele gesprekken met Hilde heb ik mezelf langzaam hervonden. Ik zie nu wel dat scheiden onontkoombaar was, voor mijn partner was de koek gewoon op.


Martijn, Meppel


 

Waarom hebben wij zo lang gewacht met het aanvaarden van hulp? Na drie zeer intensieve dagen ziet onze gezamenlijke wereld er zoveel zonniger uit! Echt ongelooflijk, we zijn zo enorm opgelucht!


Dank! Angelique en Rob


 

Wij werken in het midden- en hogermanagement in het bedrijfsleven en hebben al heel wat coaching en therapie gevolgd op zowel zakelijk als persoonlijk gebied. Ruud en Hilde bevinden zich met Open Venster in de absolute top van het segment. De wijze waarop ze ons in ons diepgaande proces hebben begeleid, heeft grote indruk op ons gemaakt.


Mark en Sonja, Den Haag


 

Met de hulp van Ruud en Hilde waren we in staat om onze persoonlijke pijn en sores even te parkeren en ons even helemaal open te stellen voor elkaar. En toen ons dat lukte konden we om beurten de pijn, verdriet en machteloosheid van elkaar zien wat tot enorm veel wederzijds begrip leidde. En door dat begrip wilden we meer weten van elkaar, in plaats van het in te vullen. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en onze relatie is veel volwassener geworden, de tijden dat we kinderlijk ruzie konden maken liggen gelukkig ver achter ons.

 

Albert en Carolien, Ruurlo


 

Het Diamond-jaarprogramma was voor ons de laatste strohalm waar we ons aan vast hielden. Onze relatie was op een haar na dood. We wilden echter alles uit de kast halen in een poging onze relatie te redden. Het hele programma is de beste investering die we ooit hebben gedaan, wat is nou een paar duizend euro voor zo’n gigantisch resultaat? Stapje voor stapje hebben we elkaar teruggevonden. Ruud en Hilde hebben met ontzettend veel begrip en geduld ons geholpen, maar ook hard aangepakt wanneer we onze verantwoordelijkheden niet namen. Niet altijd leuk, maar wel nodig. Inmiddels zijn we een twee jaar verder en zo gelukkig met elkaar. Twee maanden geleden zijn we getrouwd en momenteel ‘samen’ zwanger!

 

Pascal en Yve, Zwolle


 

Wij zaten al jaren te kibbelen over de kleinste dingen in onze relatie. Geen van ons tweeën wilde ook maar ooit toegeven. Dodelijk vermoeiend! De bom is gebarsten toen bleek dat Henriëtte al een tijdlang met iemand anders ging. Voor mij was dit de aanleiding om te eisen dat we in relatietherapie gingen. Ik zei letterlijk: “Of we lossen de problemen tussen ons nu daadwerkelijk op of ik gooi vandaag nog de handdoek in de ring!” Deze situatie hadden wij blijkbaar nodig om echt te willen veranderen. We hebben bewust voor een week gekozen, omdat we zelf wel begrepen dat er een hoop moest gebeuren. We moesten vooral leren praten over onze kwetsbare gevoelens, dat deden we nooit, daar hadden we beiden zo’n hekel aan. We waren ons er beiden van bewust dat uit elkaar gaan geen optie was, dan zouden we in een eventuele nieuwe relatie hier opnieuw tegenaan lopen. Het gaat nu stukken beter tussen ons, we vinden het echter nog steeds moeilijk om over kwetsbare onderwerpen te praten. Maar we dwingen elkaar om dat wel te blijven doen. Het respect voor elkaar is gelukkig weer terug!

 

Sander en Henriëtte, Amsterdam


 

Willen jullie ook een liefde- en passievolle relatie?

Bel 0597 – 331526 of mail voor een vrijblijvend advies.

Call Now Button
MENU