Klungelende relatietherapeuten!

 

 

Een tiental jaren geleden schreef ik, Ruud, mijn eerste column voor een regionale krant. En deze column willen we jullie niet onthouden.

 

De eerste keer…

 

Een column schrijven! Lijkt me al jaren leuk, nu moet het echter gaan gebeuren. Waar moet ik over schrijven? Ja… relaties… dat is me wel duidelijk. Maar relaties zijn er in allerlei soorten en maten. Liefdes-, familie- en werkrelaties zijn de meest voorkomende. We kunnen ook een relatie aangaan met onze hond, de computer, een postzegelverzameling of zelfs met een fantasiebeeld. Wat het nog lastiger maakt is dat als ik ga schrijven over relaties, dan moet het ook wel een beetje grappig zijn. Dat is dan weer een eis die ik mezelf opleg. Maar goed… toeval of niet… vorige week werd mij een cadeautje in de schoot geworpen. En jawel… door Hilde, mijn vrouw, en door mijzelf. Een cadeautje in de vorm van een ruzie. Die ruzie; jammer dan, ik weet waar ik het in deze column over hebben kan!

 

Hilde en ik zitten namelijk gezellig in een restaurant te genieten van ons overheerlijke visgerecht. We borrelen en kletsen er gezellig op los. Deze avond kan niet meer stuk! Nou… wel dus… Langzamerhand sluipen er in ons, tot dan toe leuk gesprek, kleine verwijten binnen. En daar waar we meestal samen in staat zijn om kleine irritaties bespreekbaar te maken, gaat het nu volledig mis. De verwijten worden over en weer sterker, we beginnen te grommen en te grollen…de mensen van het tafeltje naast ons zitten stiekem te luisteren en lachen in hun vuistje. Ha, ha, ha wat lollig…

 

R en H

 

We waren gelukkig uitgegeten. Op het hoogtepunt sta ik geïrriteerd en de schaamte voorbij op, en loop naar de kassa om af te rekenen. Hilde snel achter mij aan, bang als ze is dat ik zonder haar wegrijd. In stilte rijden we naar huis. Wat een schaamte … wij dé relatietherapeuten … lekker stel … die mensen aan dat ander tafeltje moesten eens weten…

 

Moed

De volgende morgen, nadat we uitgebreid besproken hadden wat er tussen ons was gebeurd, hebben we hard gelachen om onszelf. We hebben door dit voorval ook weer dingen over en van elkaar geleerd. Dat brengt ons weer dichter bij elkaar. Naar onze mening is het af en toe goed om onenigheid te hebben. De tot dan toe onuitgesproken dingen worden duidelijk. We hebben allebei een rugzak met een verleden, waardoor we verschillend en soms onhandig op elkaar reageren. Maar als we de moed hebben om hier op een later moment samen rustig over te praten en begrijpen dat we beiden verantwoordelijk zijn voor de ruzie, dan grijpen we de kans aan om te groeien naar een liefde- en passievolle relatie!

 

Verdiep jullie relatie ook en neem deel aan een inspirerende Relatietherapie Retraite. 

 

Investeer in jullie relatie, het mooiste cadeau dat jullie elkaar kunnen geven!

Call Now Button
MENU