Kwetsbaarheid: samen naakt voor de spiegel

Door Ruud & Hilde Zuurman

 

Beetje vreemde vraag misschien, maar: “Heb jij weleens samen met je partner naakt in de spiegel gekeken?” Oke, we begrijpen dat deze vraag allerlei reacties op kan roepen. Van een simpele “ja” tot een uitgesproken “echt niet!”

 

We zullen maar niet vragen of jullie dan ook samen voor de spiegel durven te springen…

 

Je letterlijk blootgeven aan je liefdespartner is misschien wel het meest kwetsbare stuk in een liefdesrelatie. Een eerste vereiste is dat je jezelf accepteert zoals je eruit ziet. Als dat niet zo is, dan vind je het misschien moeilijk te geloven dat je partner jou wel accepteert of mooi vindt zoals je eruit ziet.

 

Kwetsbaarheid tonen

Waar het hier om gaat is de eigenlijke vraag: hoe kwetsbaar durven jullie je naar elkaar toe op te stellen? En in hoeverre zijn jullie in staat om er voor de ander te zijn als die zich kwetsbaar opstelt? Dit kan gaan over onzekerheden, verdriet, seksuele behoeften etc. Überhaupt je behoeftes bij je partner kenbaar te maken zoals het vragen om bijvoorbeeld een knuffel voelt voor velen al zeer kwetsbaar.

 

In onze praktijk zien wij keer op keer hoe moeilijk partners dit vinden. Stellen horen we vaak zeggen: “Mijn partner moet toch zien wat ik nodig heb?” Hiermee leggen ze de verantwoordelijkheid voor hun gevoel bij hun partner neer. Dat is maar ten dele terecht, want je partner kan namelijk niet alles zien en ruiken. Jij hebt ook een verantwoordelijk voor jezelf om te vragen waar je behoefte aan hebt.

 

Zelfs stellen met een redelijke tot goede relatie vinden het vaak moeilijk zich kwetsbaar naar elkaar op te stellen en hun behoeftes uit te spreken. Wij, Hilde en Ruud, zijn ervan overtuigt dat stellen een geweldige intieme en passievolle relatie kunnen opbouwen als ze dit goed onder de knie hebben. Ongeacht hoe lang partners bij elkaar zijn. Daarom vinden wij relatieverdieping zo belangrijk.

 

We vragen ons regelmatig af waarom mensen duizenden euro’s uitgeven aan huizen, auto’s, vakanties, kleding, opleidingen en zelfs aan persoonlijke verdiepingscursussen. Maar tegelijkertijd zo weinig investeren in het verdiepen van hun relatie. Voor de meesten één van hun kostbaarste bezittingen. Waarom niet samen in retraite of op cursus? Niet om problemen op te lossen, maar om nog meer liefde en passie te ervaren!

 

Passie 1

 

We geven je alvast twee verdiepingsvragen om te stellen aan je partner:

 

  1. Wat mis je het meest in onze relatie?
  2. Welke behoefte heb je dan of wat heb je van mij nodig om je goed te voelen?

 

Achter elk gemis of verwijt schuilt namelijk een behoefte. De kunst is om deze te leren uitspreken!

 

Verdiep jullie relatie ook!

 

Jullie kwetsbaarheid leren tonen en delen middels een intensieve Relatie Retraite.

 

 

Investeer in jullie relatie, het mooiste cadeau dat jullie elkaar kunnen geven!

Call Now Button
MENU