Vreemdgaan: zwijgen of opbiechten?

 

Stel dat jij bent vreemd gegaan. Wat zou je dan doen? Ga je dit wel of niet vertellen aan je partner?

 

We willen je een aantal zaken ter overweging meegeven om over na te denken als je in een dergelijk dilemma bent terechtgekomen. Ten eerste, vraag je eens oprecht af waarom je bent vreemd gegaan. Mis je een sterke verbondenheid in de relatie met je partner of heb je bijvoorbeeld simpelweg een sterke instinctieve seksuele behoefte aan verschillende partners?

 

In de eerste situatie ligt de oplossing in het bespreken van het gemis aan verbondenheid met je partner en het desnoods inschakelen van gezamenlijke professionele hulp. In het tweede geval raden we je aan om eens na te denken over hoe jij je leven wilt leiden. Oprecht en eerlijk naar jezelf zijn, je diepste verlangens durven onderzoeken.

 

Individueel 1

 

Blijft nog steeds de vraag of je je overspel moet opbiechten. Als oprechtheid, eerlijkheid en alles samen delen belangrijke waarden in jullie relatie zijn, kun je overwegen om je ontrouw op te biechten. Door eerlijk te zijn geef je een signaal af dat je oprecht wilt zijn. Ook als je niet kunt leven met je ontrouw kun je overwegen om eerlijk te zijn, om te voorkomen dat je aan je schuldgevoelens ten onder gaat.

 

Er valt ook iets voor te zeggen om je ‘slippertje’ of langdurige ontrouw geheim te houden. Zeker als dit voor jou al een gesloten boek is. Onder het mom van: ‘Wat niet weet, wat niet deert.’ Door je ontrouw wel op te biechten zul je je partner veel verdriet doen, je zet mogelijk je relatie op het spel en als jullie besluiten samen verder te gaan, bestaat de kans dat je partner jou in de toekomst wantrouwt. Bovendien zal je partner veel vragen hebben en je dingen verwijten. Kun je hier dan ook geduldig op reageren? Voor je partner gaat het boek namelijk nu pas open…

 

Individueel 2

 

Samen het gesprek aangaan over vreemdgaan

Ook als overspel geen issue in je relatie is, raden we stellen soms aan om eens in een open gesprek te praten over vreemdgaan. Wat betekent vreemdgaan voor jullie? Waar begint het? Voor velen heeft vreemdgaan een verschillende betekenis. Sommigen zien bijvoorbeeld het geven van een intieme zoen als vreemdgaan. Anderen vinden dit totaal geen probleem, maar zien intieme gesprekken met een ander veel meer als een vorm van overspel.

 

Als je weet hoe je partner denkt over vreemdgaan, kun je ook beter inschatten hoe hij of zij zal reageren als je besluit open kaart te spelen.

 

Los jullie relatieproblemen op middels de driedaagse Relatietherapie Retraite.

 

Investeer in jullie relatie, het mooiste cadeau dat jullie elkaar kunnen geven!

 

Call Now Button
MENU