Zet jij je partner op 1?

 

Dit artikel is een samenvatting van het interview met ons in het tijdschrift ‘Psyche & Kids’.

 

Veel partners raken de verbinding met elkaar kwijt na de geboorte van hun kind(eren). Ze voelen enorm veel liefde voor hun kinderen, willen hen een fantastisch leven bieden en ze overal voor beschermen. De kinderen staan steevast voorop. Samen als partners een weekendje weg? “Nee, laten we dat maar niet doen. Dat is niet leuk voor de kinderen, want dan kunnen ze misschien ook niet naar hun sportclub. En bovendien vinden de kinderen de weekenden juist zo gezellig als we als gezin samen zijn.”

 

Wat moeten jullie doen om je relatie te laten uitdrogen?

 

Je kinderen op de eerste plaats zetten levert vaak op korte termijn iets positiefs op. In bovenstaand voorbeeld hoeven jullie de kinderen niet teleur te stellen en geen oppas in te schakelen. Als dit echter vaak gebeurt, is de kans groot dat dit op lange termijn jullie relatie uitholt. En verliezen jullie elkaar als partners uit het oog. Dus waar blijven jullie dan als geliefden? Want jullie zijn meer dan alleen ouders!
Als jullie je relatie niet goed verzorgen, droogt jullie liefde vanzelf op. Jullie relatie heeft voeding nodig, zoals goede gesprekken, samen genieten en passievolle momenten beleven. Want we willen allemaal toch graag gehoord, gezien, begeerd en verleid worden door onze partner? Met kinderen in de buurt is dat nogal lastig. Dus creëer samen dit soort momenten.
Jullie kinderen profiteren hiervan, zij zien en leren hierdoor hoe je een gezonde relatie onderhoudt. Bovendien, nog belangrijker, kinderen zien dolgraag hoe papa en mama samen gelukkig zijn. Dat maakt hun gelukkig en geeft hen een veilig en geborgen gevoel. Zij overleven het wel als het af en toe eens niet om hen draait. Want in dit soort situaties is het volgende gezegde van toepassing:
Een ‘ja’ tegen jullie kinderen, is een ‘nee’ tegen jullie relatie!

 

 AAA

Relatieweekend Event

Verdiep jullie relatie en neem deel aan een inspirerende Relatietherapie Retraite.
Call Now Button
MENU